donderdag 9 oktober 2014

Vorige week is Lorena in onze klas geweest voor het verhaal van de school. Ze heeft ons laten ervaren hoe je droomt en hoe de verhalen komen. Deze week gingen we het nog een keertje proberen met de vrije tekst. Eerst dromen en dan je droom opschrijven... spannende, emotionele, grappige en lekkere verhalen kwamen er tevoorschijn.
We hebben met de klas gekeken naar de soorten boeken. We hebben ze bekeken en de kinderen mochten groepjes maken en kiezen wat voor soort boek ze willen maken. Een kookboek, liedjesboek, veel leesboeken en een alles boek. Samen hebben ze een beetje het plan opgeschreven.



Vrijdag kwam de vraag bij de kinderen naar boven. Hoe krijgen schrijvers inspiratie voor een verhaal. Daarom hebben Roel en Koen een e-mail naar Harmen van Straaten gestuurd. Nu wachten op antwoord. Karin en Jop zijn bezig met een e-mail naar Paul van Loon en Romy en Laura hebben een e-mail gestuurd naar Janneke Schotveld, omdat ze het boek Superjuffie zo leuk vinden!
We zijn deze week gestart met de boekpromotie. Alyne heeft haar lievelingsboek meegenomen en daar vragen bij gemaakt. Ze deed het hartstikke goed. Top Alyne
We hebben ook gekeken naar illustraties. Eerst een filmpje van Loes Riphagen. Ze legt ons uit hoe de illustraties in een boek gemaakt worden. Daarna had ik een tekst van Loes Riphagen voorgelezen en daar heeft iedereen een illustratie bij gemaakt. (zie prikbord gang) Erg leuk, omdat iedereen zijn eigen creatie heeft gemaakt bij dezelfde tekst.

Donderdag is er een schrijver uit Blokker: Raymond Karstens bij ons op bezoek geweest. Daar hebben we al onze vragen aan gesteld die we nog hadden. Daarna gingen de schrijfgroepjes weer aan de slag met hun eigen boek.

Voor iedereen alvast een hele fijne herfstvakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten